Marija Žökš slavila 90 jubilej

zoksV torek, 1. avgusta 2017, je bilo v Domu sv. Lenarta nadvse veselo. 90 let je praznovala Marija Žökš iz Zgornjega Porčiča v Sveti Trojici.
Marija je bila rojena v Zg. Porčiču staršema Otiliji in Francu Breznik. Otroštvo je preživljala z bratoma Stankom in Francem. Leta 1951 se je Marija poročila s Francem Žökšem iz Oseka. Najprej sta domovala v Negovi, po treh letih pa sta si dom ustvarila v Zgornjem Porčiču.
Marija je mama petih otrok, in sicer Tončku (ki živi v Avstraliji), Petru, Francu, Jožetu (Pepiju) in hčerki Metki. Otroci so si ustvarili svoje družine, zato je na jesen svojega življenja Marija tudi ponosna oma 11 vnukom in 6 pravnukom.
Nekaj več kot tri leta Marija prebiva v Domu sv. Lenarta, kjer se sicer dobro počuti, vendar kot pravi, pogreša svoj dom.
Na njen praznik jo je obiskal župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah Darko Fras, predstavniki Krajevne organizacije rdečega križa Sveta Trojica in predstavniki Društva upokojencev Sveta Trojica. Marija je bila zelo presenečena, da smo jo v tako velikem številu obiskali, še posebej pa je bila ganjena in vesela obiska sina Tončka, ki je prispel iz daljne Avstralije.
Mariji smo zaželeli še na mnoga zdrava leta.

on 10 Avgust 2017