Obisk delegacije BIH v Sveti Trojici v Slovenskih goricah

objava2V sredo, 15. marca 2016, je župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Darko Fras gostil delegacijo iz Bosne in Hercegovine.
Delegacijo so sestavljali direktor agencije za razvoj občine Tešanj, Ismar Alagić, TRA d.o.o. in predstavnika Muamer Omahić in Dženita Hopić. S strani Ekonomske fakultete Zenica sta bila predstavnika Alaudin Brkić in Dženan Kulović, s strani podjetnikov in obrtnikov pa Edin Jabandžić (Madi d.o.o.), Adem Subašić / Ennis Subašić (Subašić d.o.o.), Mirso Hajrić (Zupčanik d.o.o.), Nermin Hrvić, (TRI-M d.o.o.) in Amir Mešić (NTV Amna).
Delegacija se je sestala v prostorih Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah skupaj s predstavniki Območno obrtno-podjetniške zbornice Lenart. S strani OOZ Lenart pa so bili prisotni sekretarka Stanka Devjak, predsednik Območne obrtne-podjetniške zbornice Stanko Bernjak, Ivan Majer – član upravnega odbora in predsednik sekcije za promet OOZ Lenart, Roman Muršec član upravnega odbora OOZ Lenart in Marjan Klobasa, član OU OOZ Lenart, direktor podjetja KM Agroremont in občinski svetnik.
Delegacija iz Bosne in Hercegovine je predstavila svojo industrijsko cono, njihove dejavnosti ter o možnostih skupnega povezovanja in sodelovanja. Ismar Alagić je predstavil razvoj Občine Tešanj, gospodarstvo v njihovi občini, izvozna področja in program povezovanj.
Župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah Darko Fras je predstavil Občino Sveta Trojica v Slovenskih goricah ter lokalno samoupravo v Sloveniji. Predsednik OOZ Lenart Stanko Bernjak pa je spregovoril o območno obrtnem sistemu pri nas ter predstavil svojo dejavnost.
p. Bernard Goličnik jim je razkazal cerkev in samostansko knjižnico, nato so se odpravili v Protokolarno-razstavni center Svetega Martina, kjer se jim je pridružil še podžupan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah Branko Novak. Srečanje so zaključili z večerjo v prostornih gostilne Na griču.

on 17 Marec 2017