10. sprejem novorojenčkov pri županu občine Sv. Trojica

Trojot66V občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah že 10 leto vabijo na sprejem starše z dojenčki, ki imajo stalno prebivališče v Občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah in so rojeni v obdobju od 1. septembra prejšnjega, do 1. septembra tekočega leta. Na letošnje srečanje je bilo povabljenih 18 otrok, s katerimi so na srečanje prišli starši in babice. Nadvse prisrčno srečanje je povezovala Maja Fridau, ki je v uvodni besedi povedala: »Pri otrocih ni majhnih korakov. Vse, kar storijo in naredijo, so velike stvari. Predvsem srca imajo večja kot mi - odrasli. Vanje spravijo vse, kar vidijo in vse, česar se zavedajo - tudi majhen kamenček, ki so ga opazili na cesti, listek z drevesa, mravljico ali črička, predvsem pa vse ljudi, ki so okoli njih.« Kakor vsako leto so organizatorji sprejema pripravili krajši kulturni program. V njem so nastopali otroci iz Vrtca Sveta Trojica. Nastopili sta dve skupini, ki sta zapeli po dve pesmici. Najprej so nastopili otroci iz skupine Mavrice , pod vodstvom Janje Požegar, Rosane Fišer in Mišele Sinič. Za njimi je zapela skupina Kapljice, pod vodstvom Sabine Zorko, Natalije Poštrak in Ksenije Vogrin. Po nadvse prisrčnem nastopu otrok, je starše in babice nagovoril župan Darko Fras, ki je v kratkih besedah spregovoril o pomenu vsakoletnega sprejema dojenčkov.

Med drugim je dejal: »V veliko veselje mi je, da lahko že 10-tič vidim pred sabo toliko novorojenih otrok, za katere smo pripravili sprejem. Mnogi starši ste z otrokom na srečanju prvič, so pa tudi taki, ki so že bili na teh sprejemih. Ni treba poudarjat, da je veselje , ko se v družni rodi otok, zelo veliko. A starši imajo tudi skrbi, ko otroci odraščajo. Da jim je lažje, občina poskrbi, da imajo možnost varstva v vrtcu, pa tudi obisk šole domačem v kraju ali občini. Trudimo se, da so pogoji v vrtcu in šoli dobri, za tiste ki jih obiskujejo in zaposlene. Tudi ta prispevek, po dojenčku je to 180 evrov, je neka mala pomoč staršem, ki imajo naraščaj v družini.« Ob koncu je staršem zaželel, da bi njihovi otroci čim bolj sporočeno odraščali in bi bili zdravi.
Po nagovoru župana sta župan in občinska svetnica Zdenka Polanec, staršem in otrokom podelila »darilni bon«, na katerem je predstavljen znesek prispevka občine za novorojenca, ter jim podelila šopek nageljnov. Po končanem sprejemu pa so starše in babice povabili na pogostitev v avli Kulturnega doma. Naj navedemo še imena otrok, ki so bili deležni tega lepega sprejema pri županu občine Sveta Trojicah Slovenskih goricah Darku Frasu. To so bili: Jaka Slanič, Lisa Lepoša Jakomin, Luka Kolmanič, Luka Tuš, Nija Mlinarič, Zala Ploj, Mark Čeh, Ajda Zinka Žnidarič, Lučka Mlakar, Jakob Repič, Ana Repič, Gal Prelc Polanec, Zoja Vogrin, Jusuf Ajrizi, Aurora Arnuš, Julian Horvat, Žan Irgolič in Jaka Trojner.

on 07 Oktober 2016