VABILO NA SREČANJE MLADIH KMETOV

IZZIVI TER PRILOŽNOSTI SLOVENSKEGA KMETIJSTVA IN PODEŽELJA

Spoštovani mladi kmet, mlada kmetica!

Mladi kmetje predstavljate prihodnost slovenskega kmetijstva in s tem pomembno sooblikujete tudi naše okolje. S svojim kmetovanjem prispevate k prehranski oskrbi, ohranate krajino, krepite pa tudi razvoj podeželja v občini.

Vabimo vas, da se nam pridružite na srečanju mladih kmetov. Prisluhnili bomo vašim izzivom, pobudam in izkušnjam ter skupaj oblikovali vizijo razvoja kmetijstva. Pomemben del srečanja pa predstavlja tudi povezvanje, saj le to pomeni prenos znanja in izkušenj ter predstavlja konkurenčno prednost in vzvod razvoja.

Srečanje mladih kmetov bo v ponedeljek, 26. marca 2018 ob 14. uri, v Centru Slovenskih goric (Trg osvoboditve 9, Lenart).

Predvidena vsebina srečanja

  1. Pozdrav županov in predstavitev vsebine srečanja
  2. Pozdrav povabljenih gostov
  3. Predstavitev možnosti pridobivanja sredstev iz Programa razvoja podeželja (KGZ Ptuj: Z nami bo vodja izpostave Lenart Franci Ornik ter svetovalka specialistka za razvoj podeželja Felicita Domiter).
  4. Predstavitev LAS. (Z nami bo direktorica Tanja Vintar).
  5. Predstavitev smernic kmetijske politike po letu 2020. (Z nami bo Generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo Slovenije Tadeja Kvas Majer)
  6. Pogovor z mladimi kmeti o izzivih v kmetijstvu
  7. Predstavitev zaključkov delavnic in pogovor z odločevalci

Prijave na dogodek zbiramo do nedelje, 25. marca, na spletni povezavi https://goo.gl/forms/Ip3LaKd8dGMvlO3l1 ali pa na telefonski številki 051307514.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (tel. št. 051307514 Marko) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj poiščemo perspektive za kmetovanje v občini in možnosti povezovanja mladih kmetov.