Mladinski svet Slovenije (MSS) letos sedemnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto. Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

 
K prijavi v natečaj vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2018 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt. Pri projektih moramo še poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma 11. junija 2019, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom.

 
NE POZABITE!: Promocija prostovoljskega dela (in ne tekmovanje!) je ključni namen natečaja. Z natečajem, povabilom na prireditev in priznanjem za sodelovanje, ki ga dobijo vsi prijavljeni prostovoljci in projekti, lahko pomagamo pohvaliti in vzpodbuditi prostovoljsko delo tudi pri vas.

Hkrati vas prosimo, da o tem natečaju obvestite:

- vaše morebitne organizacijske enote ali organizacije članice ter

- posameznike, društva, zavode in druge institucije, ki bi jih naš natečaj utegnil zanimati.

Veseli bomo tudi kratke objave v vaših morebitnih spletnih glasilih, na spletni strani ali na socialnih omrežjih.

Vprašanja in prijave naslovite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po navadni pošti na Mladinski svet Slovenije, Dunajska 5, 1000 Ljubljana. Razpis – besedilo natečaja in prijavnici (za posameznike in za projekte) imate v prilogi, vse pa sicer najdete tudi na naši spletni strani. Če ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, nam pišite ali nas pokličite, in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Rok za prijave je petek, 29. marec 2019.


Vabimo, da nas spremljate tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.


Za vaše prijave in druge odzive se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo!


Ekipa Mladinskega sveta Slovenije

 

Razpis

Prijavnica posamezniki

Prijavnica projekti

Spoštovane Trojičanke in Trojičani.
Ta vikend se občina seli v nove prostore. Prosimo za razumevanje.

20190111113824 001

 

OBVESTILO O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec in edini uporabnik osebnih podatkov vašega otroka je OBČINA SVETA TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH, Mariborska cesta 1, 2235 Sveta Trojica v Slovenskih goricah, tel. št. 02/729-50-20, e-mail: obcina@sv-trojica.s.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov (DPO) je: Jasmina Vidmar, Skupnost občin Slovenije, Kontaktni podatki: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Osebne podatke vašega otroka zbiramo zgolj zaradi povabila vašega otroka na obdarovanje božička.

Osebne podatke otroka ( ime, priimek, naslov in rojstni datum) obdelujemo na podlagi vaše privolitve. Osebni podatki, ki jih obdelujemo so: ime, priimek, naslov in rojstni datum vašega otroka.

Osebnih podatkov vašega otroka ne bomo posredovali nikomur, ne bomo jih prenašali v tretje države in z vašimi podatki ne bomo izvajali avtomatizirane obdelave.

Osebne podatke vašega otroka bomo obdelovali najkasneje do zaključka prvega razreda osnovne šole.

Privolitev lahko kadarkoli prekličete preko kontaktnega naslova:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na naslov: Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Mariborska cesta1, 2235 Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

Imate pravico do preklica privolitve, dostopa do osebnih podatkov, pravico do popravka, izbrisa, omejitve in prenosa podatkov, ki jih uveljavljate preko kontaktnega naslova: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

V primeru, če menite, da naša obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posredujete nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov, ki je v Sloveniji Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana.

 

Obrazec za privolitev za vodenje podatkov otroka

jasliceDrage občanke, dragi občani, spoštovani obiskovalci in ljubitelji jaslic,
tudi letos bo v Protokolarno razstavnem centru Sv. Martina v Sveti Trojici v Slovenskih goricah (samostanski kleti) potekala že 8. razstava jaslic. Razstava bo na ogled vsak dan, od 23.12.2018 do 2.1.2019 od 9.00 do 19.00 ure, razen na Silvestrovo dne, 31.12.2018, ko bo razstava zaprta. Otvoritev in blagoslov razstave jaslic bo v nedeljo, 23. decembra 2018 ob 14.30 uri, ko bo v samostanki kleti potekalo že tradicionalno srečanje jasličarjev – razstavljavcev s podelitvijo zahval župana in manjšim kulturnim programom. Ob 16.00 in 19.00 uri bo v cerkvi Sv. Trojice v izvedbi Kulturnega društva Delavec iz Lenarta, sledila uprizoritev predbožične zgodbe »Radehovska božičnica«, ki bo nekoliko prirejena, posebej za mogočno Trojiško cerkev.
Na predbožični večer, v ponedeljek, 24. decembra 2018, bo razstava odprta vse do 23.30. Takrat, pol ure pred slavnostno polnočnico, se v cerkvi Sv. Trojice prične koncert božičnih pesmi v izvedbi Mešanega pevskega zbora KD Sv. Frančišek. Ob 16.30 pa bodo za kulturni program pred otroško polnočnico poskrbeli otroški pevski zbor MLADA SRCA ter Frančiškovi otroci župnije Sv. Trojica.
V sredo, 26. decembra ob 15.00 uri, bo v cerkvi Sv. Trojice koncert božičnih pesmi, ki ga prireja Mešani pevski zbor KD Sv. Frančišek skupaj z gostujočimi glasbenimi izvajalci.
Trojiške razstave jaslic še posebej obogatijo domača naselja in društva, ki poleg sodelovanja na razstavah s svojimi jaslicami, ki prikazujejo domače Trojiško okolje in njegove znamenitosti, pričarajo tudi božično vzdušje s svojo domačnostjo in gostoljubnostjo, saj je vsak dan eno izmed njih prisotno v samostanski kleti, da obiskovalce prijazno sprejmejo in jim ponudijo tudi čaj, kuhano vino in še kaj.

V samostanski kleti bodo vsak dan od 9.00 do 19.00 ure prisotna naslednja naselja oz. društva:
- nedelja, 23.12.2018 naselje Sp. in Zg. Verjane,
- ponedeljek, 24.12.2018 naselje Gočova,
- torek, 25.12.2018 Društvo upokojencev Sv. Trojica,
-
sreda, 26.12.2018 naselje Zg. Senarska,
-
četrtek, 27.12.2018 naselje Zg. Porčič,
-
petek, 28.12.2018 Turistično društvo in naselje Sv. Trojica.
- sobota, 29.12.2018 Društvo kmečkih žena in deklet Sv. Trojica, skupina »Svetlice«,
- nedelja, 30.12.2018 naselje Osek,
- ponedeljek, 31.12.2018 (zaprto),
- torek, 1.1.2019 naselje Sp. Senarska,
- sreda, 2.2.2019, Društvo kmečkih žena in deklet Sveta Trojica.

Za predhodno najavljene skupine bo ogled razstave možen do nedelje, 6.1.2019. Priporočamo rezervacije za ogled večjih organiziranih skupin na tel. 031/702 904 Maja Lončarič ali 051/602 939 Jože Žel ali na tel. 02/729 50 20 tajništvo Občine ali po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Več na www.sv-trojica.si.

Za ogled se v imenu društev in naselij, priporočamo za prostovoljne prispevke.