Vabimo vas na krvodajalsko akcijo, ki bo v petek, dne 4. maja 2018 med 7.30 in 10.30 uro v prostorih Osnovne šole v Sveti Trojici

Pozdravljeni,
Vse (potencialne) prijavitelje v natečaj Prostovoljec leta obveščamo, da je rok (prvotno 30. marec) za oddajo prijavnic za prostovoljce in projekta preložen na 9. april 2018. Ponovno pozivamo tudi vse tiste, ki imate težave s prenosom datotek (prijavnic), da nas kontaktirate po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na tel. 01 425 60 55 (Klara Brezovar) in poslali vam bomo prijavnice - po e-pošti ali v papirnati obliki.
Vsa dokumentacija je v priponki, najdete pa jo tudi tukaj.
Hkrati želimo povzeti odgovore na nekaj pogosto zastavljenih vprašanj:
Starostnih omejitev v natečaju ni. Prijavite lahko kogarkoli, ne glede na njegovo starost.
Projekt pa lahko predlaga izključno (glavni) izvajalec oz. organizator. Če bi projekt želeli podpreti še druge institucije, naj pripravijo prijavitelju priporočilo, ki ga bo ta priložil prijavnici. Prijavitelj projekta torej ne more biti nekdo, ki projekta ni izvajal.
Projekt je lahko kakršnakoli organizirana (ponavadi skupinska) aktivnost!
3 Prijavitelj prostovoljke ali prostovoljca je lahko kdorkoli; priporočamo pa, da je to organizacija, s katero je njeno oz. njegovo prostovoljstvo najbolj povezano oz. organizacija, ki prostovoljko oz. prostovoljca najbolj pozna.
Vsebinskih omejitev v natečaju ni: prostovoljce in projekte lahko prijavite ne glede na področje njihovega delovanja.
5 Tudi nosilce funkcij, ki te funkcije opravljajo prostovoljno (npr. predsedniki društev), lahko prijavite v natečaj.
6 Vsak prijavitelj lahko prijavi poljubno število prostovoljcev in projektov, omejitev ni.
7 Prijavnica mora biti v slovenskem jeziku.

Veselo pričakujemo vaše prijave!

Spremljajte nas tudi na facebooku.

IZZIVI TER PRILOŽNOSTI SLOVENSKEGA KMETIJSTVA IN PODEŽELJA

Spoštovani mladi kmet, mlada kmetica!

Mladi kmetje predstavljate prihodnost slovenskega kmetijstva in s tem pomembno sooblikujete tudi naše okolje. S svojim kmetovanjem prispevate k prehranski oskrbi, ohranate krajino, krepite pa tudi razvoj podeželja v občini.

Vabimo vas, da se nam pridružite na srečanju mladih kmetov. Prisluhnili bomo vašim izzivom, pobudam in izkušnjam ter skupaj oblikovali vizijo razvoja kmetijstva. Pomemben del srečanja pa predstavlja tudi povezvanje, saj le to pomeni prenos znanja in izkušenj ter predstavlja konkurenčno prednost in vzvod razvoja.

Srečanje mladih kmetov bo v ponedeljek, 26. marca 2018 ob 14. uri, v Centru Slovenskih goric (Trg osvoboditve 9, Lenart).

Predvidena vsebina srečanja

  1. Pozdrav županov in predstavitev vsebine srečanja
  2. Pozdrav povabljenih gostov
  3. Predstavitev možnosti pridobivanja sredstev iz Programa razvoja podeželja (KGZ Ptuj: Z nami bo vodja izpostave Lenart Franci Ornik ter svetovalka specialistka za razvoj podeželja Felicita Domiter).
  4. Predstavitev LAS. (Z nami bo direktorica Tanja Vintar).
  5. Predstavitev smernic kmetijske politike po letu 2020. (Z nami bo Generalna direktorica Direktorata za kmetijstvo Slovenije Tadeja Kvas Majer)
  6. Pogovor z mladimi kmeti o izzivih v kmetijstvu
  7. Predstavitev zaključkov delavnic in pogovor z odločevalci

Prijave na dogodek zbiramo do nedelje, 25. marca, na spletni povezavi https://goo.gl/forms/Ip3LaKd8dGMvlO3l1 ali pa na telefonski številki 051307514.

Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. (tel. št. 051307514 Marko) ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabimo vas, da se nam pridružite in skupaj poiščemo perspektive za kmetovanje v občini in možnosti povezovanja mladih kmetov.