luc miruVabilo na koncert ob Prešernovem dnevu”.

Objavljeno 28 Januar 2019

Spoštovane Trojičanke in Trojičani.
Ta vikend se občina seli v nove prostore. Prosimo za razumevanje.

20190111113824 001

 

Objavljeno 12 Januar 2019

jaslice1V nedeljo, 23.12.2018, je potekalo tradicionalno srečanje jasličarjev-razstavljavcev s slavnostno otvoritvijo in blagoslovitvijo že 8. razstave jaslic v Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Na letošnji razstavi sodeluje 74 razstavljavcev z več kot 120 prekrasnimi jaslicami oz. eksponati, ki so zapolnile čudovito samostansko klet do zadnjega kotička. Kulturni program ob otvoritvi so v samostanski kleti popestrili pevci Mešanega pevskega zbora Sv. Jerneja iz Vojnika, plesalke Mažoretnega in twirling kluba Benedikt ter pevka Stela Tavželj. Župan Občine g. David Klobasa se je vsem razstavljavcem zahvalil za njihovo sodelovanje ter jih povabil na sodelovanje tudi v prihodnje. Samostanska klet, polna obiskovalcev in razstavljavcev, je kot vedno v času razstav dišala po sveže pečenih piškotih, čaju in kuhanem vinu. Za te dobrote so tokrat poskrbeli krajani Sp. in Zg. Verjan, ki so se več kot odlično izkazali. Čudovito razstavo si v teh prazničnih dneh ogleda vsak dan veliko število obiskovalcev, v najbolj obiskanih dneh jih je tudi preko 1000. Obiskovalci so nad razstavo resnično navdušeni, poleg tega jim je v kleti tudi prijetno toplo, zato se številni med njimi v teh prazničnih dneh zadržijo v njej dalj časa. Po ogledu jaslic, pa si številni ogledajo še mogočno Trojiško cerkev ter jaslice pred glavnim oltarjem, se sprehodijo po kraju ter obiščejo »Zimsko pravljico«, ki je po dolgih letih ponovno oživela Trojiški trg.

Objavljeno 28 December 2018

cerkev01V nedeljo, 23. 12. 2018, po otvoritvi jaslic v samostanki kleti, se je v dveh terminih, in sicer ob 16.00 in 19.00 uri, v cerkvi Svete Trojice izvedel Predbožični koncert Mešanega pevskega zbora Sv. Jerneja iz Vojnika. Nastopu je sledila dramska uprizoritev Predbožične zgodbe »Radehovska božičnica«, ki jo je izvedlo Kulturno društvo Delavec iz Lenarta. V polni cerkvi so poslušalci uživali ob poslušanju predbožičnih pesmi, nekaj posebnega pa je bila uprizoritev »Radehovske božičnice«. Zgodba o obupanem siromaku, ki se ga je usmilila Marija, se je globoko dotaknila vseh obiskovalcev. Veliko jih je menilo, da sta oba nastopa predstavljala resnično pripravo na Božič oz. na njegovo pravo sporočilo. Z dolgim in močnim aplavzom ter kakšno solzo v očeh, so poslušalci nagradili odlične igralce, nastopajočim pa se je zahvalil tudi župan Občine, g. David Klobasa.

Objavljeno 28 December 2018

luc miruV ponedeljek, 24. decembra, so nas obiskali skavti in nam prinesli “Luč miru iz Betlehema”.

Objavljeno 27 December 2018

bozicek 2018Kot vsako leto, je tudi letos občina Sv. Trojica v Slovenskih goricah pripravila svečanost, na kateri je otroke, rojene med 1. 1. 2012 in 31. 12. 2017, s stalnim prebivališčem v občini Sv. Trojica v Slovenskih goricah, in otroke, ki obiskujejo prvi razred OŠ Sveta Trojica, obdaril božiček. Prireditev, ki je potekala v Športni dvorani OŠ Sveta Trojica, so popestrili člani z Ekološko-kulturnega društva Za boljši svet z igro »Čarobna skrinja«, s katero so razveselili otroke, pa tudi njihove starše. Pred pričetkom igre je otrokom in staršem spregovoril župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa. Ker se je župan v tem času z občani ter jasličarji odpravil na ogled razstave v Vojnik, je bil njegov nagovor kratek. V svojem nagovoru je vsem obiskovalcem prireditve, vsem otrokom ter staršem zaželel vesele božične praznike in veliko zdravja v letu 2019. Otroke pa je razveselil še z informacijo, da božiček v dvorano prihaja kmalu, saj je že na poti ter da jim s sabo prinaša darila, ki jim jih je pripravila občina.
Po odigrani igri, je božiček, ob pomoči Barbare Cvetko in Damjane Kozole, vsakemu otroku stisnil roko ali namenil kakšno besedo vzpodbude ter mu seveda izročil darilo. Med obdarjenimi otroki so bili tudi kakšni pogumneži, ki so sedli božičku na krilo in se z njim slikali. Tu in tam je kakega otroka postalo malo strah in so se na lička prikradle kake solzice. To je nekaj povsem običajnega, sploh pri tistih, ki so tega dobrega moža sploh prvič videli v živo in njegove pojave še niso navajeni. Čeprav danes večina otrok živi v materialnem obilju in preskrbljenosti, pa je obdaritev občine s pomočjo božička vsekakor hvalevredno dejanje.                                                                                                                              

Objavljeno 21 December 2018

svece 2018Župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah Darko Fras, je v torek, 30. oktobra, položil aranžmaje in prižgal sveče na spominska obeležja žrtev NOB in znanih osebnosti. Letos mineva 100 let od konca 1. svetovne vojne, zato se je v spomin žrtvam poklonil ob spominski plošči, v kapeli pod zahodnim zvonikom naše župnijske cerkve Sv. Trojice.

Objavljeno 30 Oktober 2018

cestaCesta Rus-Trstenjak je bila spomladi splanirana in utrjena z mletim asfaltom in je bila do konca poletja prevozna. Problem se je pojavil proti  jeseni, ko je zaradi daljšega obdobja brez dežja in velikega vzdolžnega naklona ceste zgornji ustroj ceste zaradi zdrsavanja koles postal razrahljan in neutrjen, tako da si lahko z vozilom prišel le do polovice klanca. Cesto smo poskušali utrdit, vendar le ta ni bila uspešna.
Po seji v petek, 26. oktobra 2018, smo glede na to, da je bil končno napovedan dež, cesto očistili od listja in jo splanirali, ter izvedli navoz mletega asfalta ter jo poskušali utrditi, vendar zaradi presuhe podlage le to ni bilo uspešno. Ker je čez vikend padlo nekaj dežja, smo v ponedeljek, 20. oktobra, izvedli utrditev ceste z valjarjem s tem, da smo na  najbolj kritičnem odseku ceste na območju kolesnic  izvedli stabilizacijo z hladno maso.
Cesta je sedaj prevozna, vendar zaradi neugodne lege ceste (močan ovinek, velik vzdolžni naklon, ter izpostavljenost ceste soncu) in tudi uporabe ceste tudi za težko kmetijsko mehanizacijo, obstaja bojazen da bo kdo cesto zaradi zdrsa koles zopet razrahljal, zato bi kot trajna rešitev bila, da bi se klanec nekoliko znižal, da bi se cesta utrdila ter  da bi se uredilo odvodnjavanje ceste ter asfaltna prevleka …

Objavljeno 30 Oktober 2018

novorojencki 2018V občini Sv. Trojica v Slovenskih Goricah posvečajo posebno skrb novorojenčkom in njihovim staršem. V času, ko praznujemo svetovni dan otroka, pripravi župan Darko Fras, za vse otroke, ki so rojeni v preteklem letu, v času od 1. septembra 2017 in 1. septembra 2018, sprejem. Letošnji, ki je potekal 3. oktobra v dvorani Kulturnega doma pri Sv. Trojici v Slovenskih Goricah, je že 12 po vrsti. Prireditev, ob sprejemu dojenčkov in njihovih staršev, je povezovala Maja Fridau, ki je uvodoma dejala: »Prepričana sem, da se zavedate, da je vaš otrok eden izmed največjih zakladov tega sveta. Noben poljub, ki ga daste otroku, ni izgubljen, ne izraz veselja, ne dotik v pomiritev, nobena pesem, nobena zgodba o čudesih. Vse to se bo zlilo v tisto, kar bo nekoč postal. Dragi starši, zelo pomembno je, se da se zavedate tudi tega, da je vaš otrok kot ogledalo. Če ga obdaja ljubezen, jo odseva. Če ljubezni ni, nima kaj odsevat«. Na sprejem je bilo povabljenih 15 otrok. Za nadvse prisrčen kulturni program je poskrbela skupina otrok Kapljice iz vrtca pri Sv. Trojici, ki je nastopala pod mentorstvom vzgojiteljic Tinke Markoli in Mišele Sinič.
Pred sprejemom dojenčkov in njihovih staršev, je o namenu sprejema spregovoril župan Darko Fras in ob tem je med drugim dejal: »Tega dogodka se vedno veselim. Veselim se, ko lahko nagovorim starše, ki so pripeljali na sprejem svoje otroke, ki so veliko bogastvo za občino, še največje za vas starše, ki ste osrečeni s starševstvom. Zavedamo se, da imajo starši z otroki veliko skrbi. Mi v občini pa smo dolžni, da poskrbimo za varstvo otrok v vrtcu in tako pomagamo staršem, da imajo kam dati otroka, ko nimajo svojega varstva in so v službah. Naš simbolični znesek, 180 evrov na otroka, je le mala pomoč pri stroških, ki jih imajo starši ob rojstvu otroka. Vsem, ki ste se udeležili tega, zame lepega dogodka, se v imenu občine zahvaljujem, otrokom in vam starši pa želim zdravja in zadovoljstva ob svojih otrocih. Želim vam veliko otroškega smeha, radosti, veselja, sreče in ljubezni v družini.«  
Po nagovoru je župan Darko Fras, ob pomoči svetnice občinskega sveta občine Sv. Trojica Zdenke Polanec, otrokom izročil igračo, mamicam pa rožico ter bon vrednosti v višini 180 EUR, ki jih bodo nakazani na njihov transakcijski račun. Po končanem prijetnem dogodku, so se starši z dojenčki fotografirali in se nato zbrali v avli kulturnega doma, kjer so jim pripravili pogostitev, ki je predstavljala srečanje in druženje med starši dojenčkov in županom.
Naj dodamo še spisek otrok, ki so bili deležni sprejema pri županu. To so: Mija, Lukas, Blaž, Nuša, Teo, Hana, Maša, Maša, Thiago, Klara, Žana, Iva, Nia, Anej in Sofia.

Objavljeno 16 Oktober 2018